Hírek

Milyen épületek építhetők CLT technológiával?

Milyen épületek építhetők CLT technológiával?

A CLT (cross laminated timber) technológia komoly népszerűségre tett szert a modern építészetben, hiszen a fenntartható, nagy szilárdságú anyagból készülő panelek széleskörű tervezési és kivitelezési lehetőségeket rejtenek, mindezt villámgyorsan. Mutatjuk, milyen épületekhez használható ez a sokoldalú technológia.

Kisebb épületek építésére

A rétegragasztott fa panelek (RRF) könnyű súlya és egyszerű illeszthetősége lehetővé teszi számos különböző épülettípus építését. A nagy szilárdság és merevség, valamint mérettartóság miatt egyszerűen és gyorsan kivitelezhetők kisebb épületek, mint például családi házak, nyaralók, irodák, kisebb üzletek is.

Családi házak és nyaralók: A technológia kiválóan alkalmas kis, közepes és nagyobb méretű magánházak és nyaralók építésére is. Nem véletlen, hogy a CLT rendkívül népszerű az új építésű otthont kereső családok körében, ahol elsődleges szempont a falvastagság, a méretpontosság, légtömörség és a gyors kivitelezhetőség. A technológia kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, így a rétegragasztott fából épült házak energiatahatékonyak és esztétikusak.

A kivitelezés az alapozással kezdődik, ezzel egyidőben már rendelhető a CLT falszerkezet és a nyílászárók. A falak felállítása után a tető elkészülését követően a külső falszigeteléssel nagyon hamar vízzártá tehető az épület és kezdődhetnek a belső munkálatok.

A GB Group által tervezett és épített otthonok kényelmét számos család élvezheti. A CLT panelek igény szerint burkolva, illetve belsőleg burkolatlanul is beépíthetők.

Nagyobb épületekhez is kiváló választás

A nagyobb építmények, mint például óvodák, iskolák, egyetemi épületek, közösségi épületek, irodaházak, nagyobb kereskedelmi és ipari épületek, szállodák, kórházak is építhetők CLT technológiával.

A rétegragasztott fa panelek nagy méretük és formagazdagságuk miatt szintén alkalmazhatók akár hídépítésben, sportközpontok létrehozásában, és minden olyan alkalmazási területen, ahol masszív szerkezetre, könnyű súlyra és gyors építési időre van szükség. 

Csak a képzelet szab határt

Fontos megjegyezni, hogy a rétegragasztott fa technológia széles körű alkalmazása miatt szinte bármilyen épületet építhetünk ezzel a módszerrel. Az épületek mérete, formája és funkciója csak a leendő tulajdonosok képzeletén, a tervezők és az építtetők kreativitásán múlik.

Önnek is segíthetünk? Lépjen velünk kapcsolatba és valósítsuk meg elképzeléseit!

Kapcsolódó címkék
Közösségi Megosztás
Előző Bejegyzés

Mi az a CLT technológia és...

GBG

GBG

Elérhetők vagyunk minden munkanapon

Önnek Is Segíthetünk?